Posjeta Temišvaru

Mjesta za izlazak

Temišvar je turistički grad, ali i sveučilišno mjesto, pa je zahvaljujući velikom broju turista i učenika, puno mjesta za izlazak u gradu.

Tijekom dana, najčešća mjesta za izlazak su bistroi, kafići i restorani, kojih ima preko 70 u svim središnjim dijelovima grada, a najviše na tri glavna trga Temišvara. Oni predstavljaju odlično mjesto za osvježenje i odmor nakon obilaska grada i njegovih znamenitosti. Ukoliko nije zimski period godine, možete uživati u otvorenim baštama ovih ugostiteljskih objekata.

Prva jutarnja kava u nekoj od vrt kafića u centru Temišvara je nešto što preporučujemo svakom posjetitelju ove turističke destinacije. Neka od popularnijih mjesta za izlazak tijekom dana su: Papillon Café, Orlovi Net & Sport Café, Museta, Leonardo da Vinci, Jasmine i Java Coffee House. U nekom od kafića i bistroa možete probati specifičan rumunjski sok od zove koji se zove socată .

Osim kafića i bistroa, tijekom dana možete biti gost nekog od brojnih restorana koji nude rumunjska nacionalna jela ili europski meni po pristojnim cijenama. Boavista , Amedeea, Casa Bunicii i Janet su samo neki od brojnih dobrih restorana u gradu. Od nacionalnih rumunjskih jela preporučujemo da probate pörkölt, kofta ili salată de vinete. Također, preporuka je probati i neko od domaćih rumunjskih vina - Tamâioasă, Fetească ili Grasă.

Odlični kafići i restorani se nalaze i u okviru tržnog centra Iulius Mall Timisoara. U danima kada je temperatura tijekom dana ugodna, možete uživati ??na otvorenim terasama kafića i restorana s lijepim pogledom na grad.

 

Noćni klubovi

Noćni provod u Temišvaru je vrlo dinamičan. Tisuće mladih svake večeri pune noćne klubove i diskoteke u Temišvaru. Neki od popularnijih noćnih klubova u Temišvaru su: River Deck, Fratelli, Heaven, Daos Club, 48h, Made in TM i Cuib d' Arte. U ovim klubovima vlada odlična atmosfera do ranih jutarnjih sati.

Promo video: Noćni klubovi u Temišvaru

Ukoliko ste za neku drugu vrstu provoda, u Temišvaru možete gotovo svake večeri otići u kazalište, operu, na koncert simfonijskog orkestra ili u neku od brojnih galerija u gradu. Tijekom vrhunca turističke sezone u Temišvaru održavaju se kazališni, filmski i glazbeni festivali, koji također predstavljaju odličnu zabavu kako za turiste, tako i za stanovnike grada.


Temisvar.com (hrvatski) > Mjesta za izlazak