Posjeta Temišvaru

Prijevoz i promet

Zračna luka i zračne linije

U predgrađu Temišvara se nalazi Međunarodna zračna luka Traian Vuja (Traian Vuia International Airport), koja predstavlja drugu po veličini zračnu luku u Rumunjskoj. Zbog blizine Temišvara Hrvatskoj, hrvatski turisti češće koriste prijevoz automobilom nego prijevoz zrakoplovom do ove turističke destinacije, Neke od avio kompanija koje imaju zračne linije do i iz Temišvara su: Lufthansa, Austrian Airlines, Wizzair, Malev i Carpatair.

Putovanje do Temišvara automobilom ili autobusom

Putovanje do Temišvara autobusom ili vlastitim prijevozom su najčešći izbor turista iz Hrvatske. Putovanje automobilom ili autobusom traje od 2 sata do nekoliko sati, ovisno od mjesta polaska iz Hrvatske.
Iako nema redovitih autobusnih linija na relaciji od hrvatskih gradova do Temišvara, sezonske autobusne i kombi linije prometuju na ovoj relaciji.

Putničke agencije u svojim aranžmanima po pravilu uključuju autobusni prijevoz, ali je tu riječ o namjenskom putovanju, a ne o redovitim autobusnim linijama.
Kada je u pitanju putovanje u Temišvar automobilom, većina turista će se složit da je ovo najudobniji, a istovremeno ne i preskup prijevoz. Ukoliko putujete vlastitim automobilom, napominjemo da morate kupiti vinjetu za rumunjske puteve, odmah nakon ulaska u zemlju. Ukoliko putujete preko Srbije, samo ukoliko koristite auto-cestu u Srbiji plaćate naknadu.

 

Putovanje do Temišvara vlakom

Ovaj vid prijevoza jako rijetko koriste turisti iz Hrvatske. Kako nema redovite linije iz Hrvatske, vlak se može koristiti u kombinaciji sa ostalim vidovima prijevoza.

Javni gradski prijevoz u Temišvaru

U Temišvaru funkcionira 15 autobusnih linija, 9 trolejbuskih linija i 11 tramvajskih linija. Ovim linijama je pokriven cijeli grad, a središnji dijelovi grada predstavljaju čvorišta javnog prijevoza. Kako su gotovo sve turističke atrakcije i interesantna mjesta u užem centru grada, turisti rijetko koriste javni gradski prijevoz u Temišvaru.

Autobus gradskog prevoza Temišvar

Gradski autobus u Temišvaru

Taksi u Temišvaru

U Temišvaru su brojna taksi vozila i posebno su koncentrirana u centru grada, pa ih možete zaustaviti bilo gdje na ulici. Preporuka je da, ukoliko koristite taksi, inzistirate da taksist uključi taksimetar i da nikako s njim ne pregovarate oko cijene.

Pješačenje

Pješačenje i šetnja Temišvarom su najbolji način za razgledavanje grada. Laganom šetnjom sa zaustavljanjima kod znamenitosti vam neće biti potrebno više od 2 sata da obiđete centar Temišvara.
Temisvar.com (hrvatski) > Prijevoz i promet