Posjeta Temišvaru

Restorani (hrana i piće)

Hrana, TemišvarTemišvar ima više od 70 restorana i preko 100 kafića i bistroa. Restorani su raznoliki - možete naći restorane brze hrane u kojima možete kupiti sendvič, ćevape, krišku pizze; restorane nacionalne rumunjske kuhinje; nacionalne kuhinje drugih zemalja; klasične restorane; a la carte restorane... U Temišvaru restorani se dijele na one za pušače (Fumători) i nepušače (Nefumători). Postoje i oni koji su za obje kategorije gostiju, ali oni imaju obavezu osigurati veći prostor za nepušače i da prostorije za pušače i nepušače budu jasno odvojene. Ručak u restoranima se služi uglavnom između 12 i 17 sati.

Restorani brze hrane i picerije se nalaze diljem grada. Pored rumunjskih restorana brze hrane, talijanskih pizzerija, restorana kineske brze hrane, tu su i restorani brze hrane iz svjetskih lanaca McDonald's i Burger King. Lagane obroke, deserte i sladolede služe i mnogobrojni bistroi i kafići u centru grada, što je i čest izbor turista koji nemaju puno „vremena  za gubljenje" u Temišvaru... Uz restorane brze hrane i picerije, ovo je najčešći izbor onih koji vole hranu da konzumiraju "u hodu".

McDonalds Temišvar

McDonald's restoran, Temišvar

 

Klasični restorani se nalaze u središnjim gradskim ulicama i na gradskim trgovima, duž obale rijeke Begej, ali i u trgovačkim centrima i hotelima. Svi bolje kategorizirani hoteli pored restorana u kojima služe obroke za svoje goste, imaju i restorane otvorene za sve posjetitelje, u kojima se služi odlična hrana. Najbolji hotelski restorani se nalaze u sljedećim hotelima: Hotel Savoy, Hotel President, Hotel NH i Hotel North Star Continental.

Popularniji restorani s niskim cijenama obroka u Temišvaru su: Pan Rusovan, Timisoreana, Napoleon, Restoran Dorna. Nešto skuplji su restorani Pasta e Basta, Club XXI, Tinecz i Sabres. Među ekskluzivnijim restoranima se izdvajaju Marele Restaurant Chinezesc i Aquarium.

Većina klasičnih restorana služi rumunjske specijalitete, od kojih je preporučljivo probati koftu ili Porkolt.  Uz obroke možete uživati u nekom od rumunjskih vina Tamâioasă, Fetească ili Grasă. Rumunjski specijaliteti su mješavina mađarske, turske, srpske, njemačke i arapske kuhinje.

Photo by: Geoff Peters, Creative Commons licence


Temisvar.com (hrvatski) > Restorani (hrana i piće)