Posjeta Temišvaru

Smještaj (hoteli, pansioni)

Iako putničke agencije, zbog težnje da ponude što niže cijene putovanja kao i zbog blizine ove destinacije, favoriziraju putovanje u Temišvar bez prenoćišta (poludnevnu posjetu u sklopu šireg aranžmana), sam grad ima u svojoj ponudi značajan broj hotela, ali i drugih pansionskih i vanpansionskih smještaja. Može se čak reći da su cijene smještaja vrlo povoljne, pa bismo svima koji nisu u mogućnosti da u jednom danu organiziraju putovanje do Temišvara, preporučili da iskoristite ovakvu priliku.

Temišvar ima preko 50 hotela, kategorizacije 2,3 i 4 zvjezdice. Najbrojniji su hoteli s 3 zvjezdice kojih ima nešto više od 30, potom hoteli sa 4 zvjezdice kojih ima 16 i ostaje nekoliko hotela s 2 zvjezdice. Pored hotela najbrojnija kategorija smještaja su pansioni kojih ima u gotovo istom broju, kategorizacije 3 i 4 zvjezdice. Jedini hotel s 5 zvjezdica u ovom dijelu Rumunjske je Hotel Elysee koji se nalazi u obližnjem mjestu Săcălaz.

Svi poznatiji hoteli u Temišvaru se nalaze u središnjim dijelovima grada. Najpoznatiji je hotel North Star Continental u središnjem Bulevaru Revolucije 1989. Među hotelima u Temišvaru ima i nekoliko hotela iz skupine poznatih svjetskih lanaca hotela - Hotel Savoy, Hotel NH, Hotel Ambasador Luxury (Best Western lanac hotela).
Hotel Timisoara, Temišvar

Hotel Timisoara, Photo by Ana Maria Catalina, Creative Commons

Mnogi hoteli osim restorana za goste hotela, posjeduju i restorane koji su otvoreni za sve.  Može se reći da su neki od najboljih temišvarskih restorana - hotelski restorani.

 

Pansioni u Temišvaru su uglavnom u sklopu privatnih kuća na izdvojenim katovima. Konkurentni su hotelima jer nude izuzetno povoljne cijene smještaja. Pansioni su rangirani uglavnom s 3 ili 4 zvjezdice, pa se može reći da nude sasvim solidnu uslugu svim posjetiteljima Temišvara.

Temišvar nudi još jeftinije vidove smještaja tzv. smještaje za mlade tj. hostele i kamp naselja. Hosteli su locirani u središnjim ulicama grada ili po obodima, ali se generalno može reći da nude pristojan smještaj po izuzetno niskim cijenama. Nekoliko kamp naselja se uglavnom nalaze na obodima okolnih šuma u predgrađima Temišvara i solidno su opremljeni za ljubitelje ovakvog vida smještaja. Brojni tzv. "Backpackers" (turisti s naprtnjačom na leđima) iz zapadne Europe, biciklisti i drugi turisti koji uživaju u razgledanju prirode i gradova, a ne u kvalitetnom smještaju, koriste ove vidove smještaja.

Cijene smještaja se bitno razlikuju i naravno ovise od kategorizacije i vrste smještaja, lokacije na kojoj se nalaze, ali i od sezone. Zbog toga su cijene smještaja blago uvećane u proljeće i jesen, kada najveći broj turista posjećuje Temišvar, ali i tijekom održavanja godišnjih festivala u Temišvaru i za doček Nove godine.


Temisvar.com (hrvatski) > Smještaj (hoteli, pansioni)