Posjeta Temišvaru

Shopping / Kupnja

Veliki broj posjetitelja Temišvara iz okolnih zemalja dolazi prvenstveno radi shoppinga. Centar shoppinga u Temišvaru je Iulius Mall Timisoara (Julius Mol) koji se prostire na preko 60.000 kvadrata, ima preko 300 trgovina i parking za 2.500 automobila. U ovom trgovačkom centru se nalaze i brojni restorani, kafići i barovi, a osiguran je i kutak za djecu. U okviru trgovačkog centra radi i hipermarket Auchan, koji prodaje robu široke potrošnje.

Iulius Mall Timisoara

Unutar Julius Mola; Photo by Adrian Farcas (Flickr)

Trgovački centar Iulius Mall Timisoara se nalazi blizu centra grada, a parking ovog centra se najčešće koristi i kada obilazite grad, jer je besplatan, a do centralnih ulica vam je dovoljno petnaestak minuta lagane šetnje.

Osim Iulius Mall Timisoara, u Temišvaru rade i veliki prodajni objekti Baumax i Praktiker, u kojima možete naći bukvalno sve za uređenje interijera i eksterijera svoje kuće ili stana. Ovi prodajni objekti se nalaze na ulazu u grad i njih ćete vidjeti prije ulaska u Temišvar kada dolazite iz pravca Srbije. Na ulazu u grad se nalaze i dva velika hipermarketa - Metro Cash & Carry i Real hipermarket, u kojima po standardno nižim cijenama možete kupiti robu široke potrošnje.

 

U samom gradu ćete pored već spomenutih velikih trgovačkih centara naći dosta manjih prodavaonica koje prodaju najrazličitije proizvode, pa tijekom šetnje gradom pogledajte izloge, možda naiđete na nešto što vas interesuje. Suvenirnice su uglavnom locirane u središnjim ulicama i trgovima.

Napominjemo da je valuta plaćanja u Rumunjskoj lev i da kupnju u trgovinama možete obaviti samo u toj valuti. No ne brinite, u gradu i u trgovačkim centrima ima dovoljno mjenjačnica, tako da vam konverzija valuta neće biti problem.

Većina trgovina u shopping molu Iulius Mall i hipermarketi prihvaćaju plaćanje bankarskim karticama, tako da ukoliko posjedujete neku od međunarodno priznatih kartica (Visa , MasterCard), možete plaćanje izvršiti i na taj način. Napomena: plaćanje karticama u inozemstvu uglavnom povlači posebnu naknadu, koja se razlikuje od banke do banke, te se raspitajte u svojoj banci o tome.
Temisvar.com (hrvatski) > Shopping / Kupnja