Posjeta Temišvaru

Temišvar - Vrijeme i klima

Klima u Temišvaru

Temišvar karakterizira umjereno kontinentalna klima, sa umjereno toplim ljetima i umjereno hladnim zimama.

Vreme i klima u Temišvaru

Ova klima podrazumijeva različite i nepravilni vremenski uvjeti. Najveći utjecaj tijekom proljeća i ljeta imaju zračne mase oceanskog porijekla, koje donose velike padavine . Čak i tijekom zime, oceanske zračne mase donose kišu i snijeg , ali rijetko i izuzetno hladno vrijeme. U razdoblju od rujna do veljače, kontinentalne, hladne zračne mase dolaze s istoka . Međutim, u isto vrijeme, Temišvar i oblast Banata su i pod utjecajem toplih zračnih masa sa Jadranskog mora i Mediterana, što uvjetuje brzo topljenje snijega zimi i visoke temperature tijekom ljeta.
Najtopliji mjesec u Temišvaru je srpanj, a najhladniji siječanj. Najviše kiše u Temišvaru pada u drugoj polovici studenog. Prosječan broj dana pod snježnim pokrivačem u Temišvaru je 30.

 

Kao što je već spomenuto, ekstremnih temperatura u Temišvaru nema. Najviša ikada zabilježena temperatura je bila 41 stupanj Celzijusa (u 2007. godini), a najniža ikad zabilježena minus 35 stupnjeva Celzijusa (1963. godine).

Ovakva klima Temišvara je i jedan od razloga zbog kojih je vrijeme najveće posjete turista proljeće i djelomično jesen
.

Vremenska prognoza za Temišvar

Obzirom da je uobičajeno vrijeme provedeno u Temišvaru od strane turista jedan ili par dana, najvažnije je imati podatke o prognozi vremena u narednih nekoliko dana. Pogledajte vremensku prognozu za Temišvar u narednih pet dana: 


Temisvar.com (hrvatski) > Informacije za turiste > Vrijeme i klima u Temišvaru