Upoznajte grad

Temišvar 3 dana / 2 noćenje

Polasci iz: Beograda i Novog Sada

Termin putovanja:

03.05-05.05.2024.

Mnogi se iznenade kada posete ovaj grad... Toliko raskošnih palata na relativno malom prostoru možete videti još samo u carskom Beču... Verovatno zbog toga ovaj grad i nazivaju mali Beč... Glavni grad prostrane banatske ravnice, okupan vekovima svoga postojanja, Temišvar se razvijao u grad sjajnih ambijenata... Tri trga reprezentativno izgledaju kako preko dana, tako i noću kada su iluminirani svetlima sa kandelabera... Istorija nam kaže kako je ovaj grad bio od izuzetne važnosti za srpsku nacionalnu istoriju. Jedno vreme je bio prestonica Srpske Vojvodine i najvažniji grad Srba sa preke strane Dunava... Ukoliko do sada niste posetili ovaj grad, svakako Vam ga preporučujemo... Provedite sa nama „najluđu noć“u banatskoj prestonici.

festival cveca Temisvar

Temisvar 3 dana / 2 noćenje

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD -NOVI SAD - TEMIŠVAR
Polazak iz Beograda preko Novog Sada u jutarnjim satima (oko 8h). Putovanje ka Temišvaru. Dolazak u TEMIŠVAR u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u organizovano razgledanje grada: trg Pobede, Rumunska Mitropolija sa karakterističnim moldavskim stilom, Opera Romana, trg Oslobođenja, trg Ujedinjenja, srpska pravoslavna crkva, Barokna palata – nekadašnje sedište Srpske Vojvodine, Rimokatolička katedrala,...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan TEMIŠVAR - ARAD - NOVI SAD - BEOGRAD
Kasniji doručak. Slobodno vreme u Temišvaru, ili polazak na fakultativni izlet do ARADA. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada: Srpska pravoslavna crkva, rodna kuća velikog srpskog dobrotvora Save Tekelije, monument Pokajanju sa Trijumfalnom kapijom, trg Avram Iancu, palata Kulture, Gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Povratak u Temišvar i nastavak putovanja ka Srbiji. Dolazak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

3.dan TEMIŠVAR - HUNEDOARA - NOVI SAD - BEOGRAD
Doručak. Odjava iz soba do 9.30h. Slobodan dan u Temišvaru ili fakultativniizlet u grad Hunedoara u kom se nalazi dvorac Hunjad iz XIV veka, najreprezentativnije zdanje profane gotike u Transilvaniji (Erdelju), u kojem je živeo čuveni ugarski regent Hunjadi Janoš (Hunyadi János), u našim epskim narodnim pesmama opevan kao Sibinjanin Janko. Povratak u Temišvar. nastavak putovanja ka Srbiji. Dolazak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

Termin putovanja: Hotel Usluga Redovna cena Specijalna cena Doplata za 1/1 sobu
03.05 - 05.05.2024. STRELITIA 3* N/D 109€ 89€ 50€
03.05 - 05.05.2024. TIMISOARA 4* N/D 169€ 149€ 80€
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video),
 • smeštaj u izabranom hotelu, na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.)
 • obilazak Temišvara prema programu putovanja,
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča i organizacione troškove.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
 • Sve ostale nepomenute usluge,
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte,
 • obavezno međunarodno zdravstveno
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 € hotel Strelitia, 80 € hotel Timisoara
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela.
 • Večera u restoranu (putnici će naknadno biti obavešteni o ceni večere)

FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Arad - 15€ za plaćanje u agenciji, za plaćanje na licu mesta 20€. /minimum 25 putnika za realizaciju/
 • Zamak Hunjad 30€ u agencija, za plaćanje na licu mesta 35€ (u cenu je uključena ulaznica)

OPIS HOTELA:

HOTEL STRELITIA 3*: www.hotelstrelitia.ro.com
Hotel „Strelitia“ nalazi se na oko 3 km od centra Temišvara, i poseduje udobne sobe koje u svom sastavu imaju telefon, mini bar, klimu i besplatan internet. Hotel poseduje i restoran, bar, saunu, fittnes.

HOTEL TIMISOARA 4*: http://hoteltimisoara.ro/
Hotel “Timisoara” je najveći hotel u Temišvaru, smešten u samom centru grada. Sobe poseduju terasu, internet konekciju, minibar, klimu, kupatilo, telefon, TV. U okviru hotela, nalazi se bar, restoran, spa centar.

NAČIN PLAĆANJA:
 • dinarski, 40% prilikom rezervacije, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture